zondag 7 mei 2017

Spaanse Kipstoofschotel

  • 4 kippenbouten
  • sojabloem, voor het bestuiven
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 1/2 el olijfolie
  • 1 grote rode ui, in ringen
  • 1 kleine oranje paprika, zonder zaad, in ringen
  • 2 grote tenen knoflook, gehakt
  • 1 dl kippenbouillon 
  • 1 dl droge sherry
  • 1 laurierblaadje
  • geraspte schil en sap van 1/2 sinaasappel
  • 1/2 tl Spaans (gerookt) paprikapoeder
  • 1 tl worcestersaus
  • 40 g zwarte olijven

Instructies


1 Bestuif de kip met de bloem en bestrooi met wat peper en zout. Verhit 1/2 eetlepel olie in een stoofpan, voeg de kippenbouten toe en bak ze 7 min., of tot ze goudbruin zijn; keer ze halverwege. Neem ze uit de pan en houd ze warm. 2 Schenk de achtergebleven olie uit de pan en verhit de resterende olie. Voeg de ui toe en bak hem 5 min. met het deksel op de pan. Voeg de paprika en knoflook toe en bak ze nog 5 min. met het deksel op de pan. Voeg de kip toe. 3 Voeg de bouillon, sherry, laurier, het sap, de geraspte schil, het paprikapoeder, de worcestersaus en olijven toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het gerecht vervolgens met het deksel schuin op de pan 30-35 min. sudderen, of tot de kip gaar en de saus ingekookt is.

VOOR 2 PERSONEN 11 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sinaasappelgranita

vers geperst sap van 3 sinaasappels  dunne reepjes sinaasappelschil, voor de garnering 1 el citroensap Instructies 1 Schenk het s...